We zijn met de mannen bezig en hebben inmiddels 3 modellen dwerg vleermuiskasten.

In ons dagbesteding bedrijf maken wij in onze timmer werkplaats diverse vleermuiskasten, vogelhuisjes, pindakaas pot houders en meubels van gerecycled materiaal.

Vleermuis regels in nederland zoogdier vereniging nederland

Alle in Nederland voorkomende soorten vleermuizen zijn wettelijk beschermd. Ongeveer de helft van die soorten zijn gebouwbewonende vleermuizen. In een maatschappij waarin we voortdurend bouwen, verbouwen, renoveren en (na-)isoleren, is het niet zo gek dat er regelmatig een conflict ontstaat tussen enerzijds onze bouwplannen en anderzijds de natuurbescherming. Toch zijn er prima mogelijkheden om bouwen en beschermen hand in hand te laten gaan.

Uitleg waarom vleermuizen beschermd zijn en wat dat in de praktijk betekent voor de planning en uitvoering van sloop & nieuwbouw, renoveren en na-isolatie:

Door preventief te werk te gaan en de vleermuiskasten al aan de gevel gaat hangen voordat je een vergunning voor het isoleren of slopen gaat aanvragen verkort je de procedure en kan je dus sneller aan de slag met de werkzaamheden.

De beknopte handleiding waarin je kunt lezen hoe je kasten, projecten, bezoeken en (uitvlieg)tellingen kan toevoegen is via deze link te downloaden.